Logowanie przez Google lub Apple
Możesz połączyć konto Google lub Apple z kontem Safe2transact i używać go do logowania. Połączone konto zastępuje przy logowaniu tylko hasło. Uwierzytelnianie dwuskładnikowe zawsze nadal obowiązuje.

Zanim zaczniesz
- Potrzebujesz istniejącego konta Safe2transact. Nie możesz założyć nowego konta za pomocą Google lub Apple.
- W przypadku Google konto Google musi korzystać z tego samego adresu e-mail co konto Safe2transact.
- Aby połączyć Apple, na Twoim koncie musi być skonfigurowana aplikacja uwierzytelniająca. Zobacz Jak włączyć lub zresetować uwierzytelnianie dwuskładnikowe (2FA).
- Twoje hasło nadal działa. Zawsze możesz zamiast tego zalogować się adresem e-mail i hasłem.
Łączenie konta w aplikacji
- Otwórz Konto → Bezpieczeństwo → Połączone konta.
- W sekcji Dostępne znajdź Google lub Apple.
- W przypadku Google stuknij Kontynuuj z Google i wybierz swoje konto Google.
- W przypadku Apple stuknij Kontynuuj z Apple i potwierdź w Apple. Następnie wpisz 6-cyfrowy kod z aplikacji uwierzytelniającej.
- Konto zostanie przeniesione do sekcji Połączone.
Google możesz też połączyć z ekranu logowania aplikacji: stuknij Kontynuuj z Google. Jeśli dla tego adresu e-mail istnieje już konto, aplikacja wyświetli Połącz swoje konto Google. Wpisz hasło do Safe2transact i stuknij Połącz konto.
Łączenie konta w przeglądarce
- Przejdź do sekcji Bezpieczeństwo → Połączone konta.
- Użyj przycisku Google obok pozycji Google i wybierz swoje konto Google.
Apple można połączyć tylko w aplikacji.
Logowanie przez Google lub Apple
W aplikacji
- Na ekranie logowania stuknij Kontynuuj z Google lub Kontynuuj z Apple.
- Potwierdź w Google lub Apple.
- Przejdź uwierzytelnianie dwuskładnikowe, tak jak po wpisaniu hasła.
Jeśli konto Apple nie jest jeszcze połączone, aplikacja poprosi, aby najpierw zalogować się adresem e-mail i hasłem, a następnie połączyć Apple w sekcji Połączone konta w sekcji Bezpieczeństwo.
W przeglądarce
Na stronie logowania użyj przycisku Google, a następnie przejdź uwierzytelnianie dwuskładnikowe. Logowanie przez Apple jest dostępne tylko w aplikacji.
Odłączanie konta
W aplikacji
- Otwórz Konto → Bezpieczeństwo → Połączone konta.
- W sekcji Połączone stuknij Odłącz obok konta.
- Wpisz 6-cyfrowy kod z aplikacji uwierzytelniającej.
W przeglądarce
- Przejdź do sekcji Bezpieczeństwo → Połączone konta.
- Kliknij Odłącz obok konta i potwierdź kodem 2FA.
Po odłączeniu nie możesz już logować się za pomocą tego konta, ale nadal możesz logować się hasłem. W każdej chwili możesz połączyć je ponownie.
Dobrze wiedzieć
- Za każdym razem, gdy metoda logowania zostanie połączona lub odłączona, wysyłamy Ci e-mail. Jeśli to nie Ty, natychmiast zmień hasło i skontaktuj się z zespołem wsparcia.
- Konto Google lub Apple można połączyć tylko z jednym kontem Safe2transact.
- Zadbaj również o bezpieczeństwo konta Google lub Apple, na przykład włączając w nim weryfikację dwuetapową.


